Skip to content
Zo houdt u het kantoor schoon en corona-proof

Een schoon kantoor en dus een schone werkplek was al belangrijk, maar nu is dat voor iedereen nog duidelijk. Maar wat zijn nu de criteria voor een schone werkplek en waar moet een kantoor allemaal aan voldoen om ‘schoon’ te zijn? ZWS zet de belangrijkste criteria voor u op een rijtje en geeft de nodige tips en trics om uw kantoor schoon te maken en schoon te houden. Bovendien kunt u op onze website ook de nodige schoonmaakmiddelen bestellen voor op kantoor.

Wat maakt een kantoor een ‘schoon kantoor’?

Goed en grondig schoonmaken zorgt ervoor dat virusdeeltjes verdwijnen. Dit kan nooit voor 100%, maar de verspreiding van virussen en het besmettingsgevaar wordt hierdoor wel teruggedrongen. Bij het schoonmaken op kantoor is het van belang extra aandacht te besteden aan de zogeheten ‘touch points’. Dit zijn objecten die veelvoudig, door verschillende collega’s aangeraakt worden. Te denken valt aan lichtknopjes, deurklinken, toetsenborden, het koffiezetapparaat, de trapleuningen, en kranen.

Door collega’s onderling aan te spreken op ieders gedrag, kunnen we er met elkaar voor zorgen dat het kantoor zo goed mogelijk schoon blijft. De boodschap van het kabinet was immers luid en duidelijk: “Alleen wanneer we samenwerken, krijgen we Covid-19 de wereld uit”. Het is dus belangrijk dat eenieder op kantoor het belang van een schone werkplek inziet en hierop toeziet. Niet alleen voor zichzelf, maar nog meer voor elkaar.

Tips om werkplekken schoon te maken en te houden

  • Maak de touchpoints veelvoudig schoon. Dus niet aan het einde van de dag, maar meerdere keren per dag. Hang een schema op en werk hier gezamenlijk aan mee.
  • Zorg dat er op ieder bureau desinfecterende middelen te vinden zijn en zie er op toe dat men dit ook gebruikt.
  • Spreek collega’s aan wanneer zij zich niet aan de hygiënevoorschriften houden.
  • Maak gebruik van papieren handdoekjes in toiletten en de keuken.
  • Maak gebruik van speciale alcholholspray’s voor electronische apparaten, zoals beeldschermen, toetsenborden, muizen en trackpads. Maak deze iedere dag schoon… zeker bij flexwerkplekken!

Bestel nu schoonmaakartikelen voor op kantoor

ZWS heeft een ruim assortiment aan schoonmaakmiddelen die u aan kunt schaffen om te gebruiken bij u op kantoor. Neem gerust contact met ons op bij vragen of aanvullende informatie. Wij zijn zowel telefonisch (071-589 71 43) als per mail (info@schoonmaakbedrijfzws.nl) te bereiken.

Solliciteer direct