Skip to content
Wanneer kan je een (kantoor)pand ‘schoon’ noemen?

Wat is ‘schoon’ precies? Dit ervaart iedereen anders. Waar de een genoegen neemt met een stofzuiger over de vloer en een lapje over de tafels, wenst de ander een grondige en desinfecterende schoonmaak om het pand ‘schoon’ te kunnen noemen. Wat voor ons allemaal wel duidelijk geworden is de afgelopen periode, is dat een schoon kantoor echt van belang is. Zeker tijdens de huidige coronacrisis waar we allemaal mee te maken hebben. ZWS legt u dan ook graag uit wat het belang is van goede schoonmaak in coronatijd.

 

Stoppen met flexplekken

Goede schoonmaak van uw kantoorpand draagt bij aan het stoppen van de verdere verspreiding van het coronavirus. De kans dat u of een van uw medewerkers besmet raakt, wordt aanzienlijk kleiner. Werkt u met flexwerkers? Dan weet u dat zij vaak geen vaste plek op kantoor hebben. U zou er verstandig aan doen om hiermee te stoppen. Of er in ieder geval voor te zorgen dat iedereen bij u op kantoor een vaste plek toegewezen krijgt. Het is namelijk geen doen om, tussen het wisselen van bureaus door, de werkplekken op de juiste manier schoon te maken.

 

Extra schoonmaken is van belang

Door in te zetten op goede schoonmaak, verdwijnt de voedingsbodem voor bacteriën en virussen. Wat veel mensen misschien vergeten, is dat er op kantoor meer voedingsbodems aanwezig zijn dan in eerste instantie gedacht. Vergeet naast het bureau en de computer vooral niet om zogeheten touchpoints veelvoudig grondig schoon te maken. Denk hierbij aan deurklinken, lichtknopjes, afstandsbedieningen, de knopjes op het koffiezetapparaat etc.

 

Investeren in hygiëne

Het inhuren van schoonmakers om het kantoorpand schoon te maken wordt vaak alleen gezien als extra kostenpost. Maar wat nu als we dit zouden zien als een extra investering? Een investering in een schoon kantoor. Het desinfecteren van een ruimte is in principe niet eens nodig om de ruimte schoon te mogen noemen. Wij maken schoon volgens de richtlijnen van het RIVM en met inachtneming van onze eigen veiligheid. Op deze manier heeft u straks ook een hygiënisch kantoor dat u echt ‘schoon’ kunt noemen.

 

ZWS Schoonmaak ook bij u op kantoor?

ZWS beschikt over vakbekwame schoonmakers die graag komen schoonmaken bij u op kantoor. Neem gerust contact met ons op bij vragen of aanvullende informatie.  Wij zijn zowel telefonisch (071-589 71 43) als per mail (info@schoonmaakbedrijfzws.nl) te bereiken.

Solliciteer direct