Skip to content
Vloeronderhoud: laat uw linoleum/marmoleum vloer reinigen

Linoleum en marmoleum vloeren zijn niet heel lastig in dagelijks onderhoud. Dit komt door de beschermlaag die in de fabriek al op de vloer aangebracht wordt. Dit maakt dit type vloer zeer gebruiksvriendelijk. Met wat water en een goed reinigingsmiddel kunt u zelf de vloer al redelijk netjes houden. Toch vertoont ook dit type vloer na verloop van tijd slijtage in de vorm van een doffe glans of wat krassen. Vooral in zones waar veel gelopen wordt binnen uw bedrijf. Een kantine, een vergaderruimte, de toiletten en vooral de entree. Daarom is het een goed idee om te investeren in professionele schoonmaak- en onderhoudsbeurten.

Uw linoleum vloer weer als nieuw?

Wilt u de linoleum vloer van uw pand laten reinigen? ZWS kan u hierbij helpen. Uit ervaring weten wij dat er door de jaren heen vele lagen was over de vloer gesmeerd zijn Dit noemen we een residu van schoonmaakmiddelen. Dit heeft een nadelig effect op de vloer. Stof en vuil hopen zich namelijk op tussen deze lagen was, waardoor de vloer er nooit meer als nieuw uit zal zien.

Hoe wij te werk gaan? Wij strippen allereerst de bovenlaag van de vloer. Dit strippen is maatwerk. Wordt dit niet juist uitgevoerd, dan verkleurt linoleum snel. Na de grondige schoonmaak brengen wij een nieuwe aangepaste beschermlaag aan. Dit zorgt ervoor dat uw vloer er weer als nieuw uit ziet.

Zo beschermt u de linoleum vloer op langere termijn

Het reinigen en opfrissen van linoleum vloeren dient regelmatig te gebeuren. Zo houdt u de vloer gedurende een lange periode in topconditie. Heeft u een vloer die heel intens gebruikt wordt? Brengt dan een extra beschermlaag aan. Wij adviseren dit vaak voor kantoren, winkels of werkplaatsen. Dit zijn plekken met veel loopverkeer en hier loopt u dus eerder de kans op slijtage van de vloer. Bij ZWS maken wij gebruik van PU-sealers. Deze hebben een hoge slijtweerstand. U kunt kiezen voor een matte, zijdematte of glanzende afwerking, afhankelijk welk type vloer u op kantoor heeft.

ZWS voor het reinigen van uw linoleum vloer

ZWS is uw partner voor vloeronderhoud in de regio Leiden, Haarlem. Amsterdam, Den Haag, Delft en Rotterdam. Wij reinigen vloeren van allerlei verschillende materialen. Dit kan periodiek of eenmalig. Aan u de keuze. Neem direct contact op of informeer naar de mogelijkheden door een mailtje te sturen naar info@schoonmaakbedrijfzws.nl of te bellen naar 071 – 589 71 43. Onze collega’s staan voor u klaar!