Skip to content
Schoonmaakprotocollen tijdens de 1,5 meter-economie

We weten ondertussen steeds meer over het coronavirus en de verspreiding hiervan. Om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan, is het van belang dat we extra aandacht besteden aan het goed schoonmaken van kantoorruimtes. Voornamelijk de zogenaamde contactoppervlakken en aanraakpunten verdienen hierbij de nodige aandacht. Dat schoonmaken van groot belang is ons allen nu meer dan duidelijk geworden. Zeker tijdens de 1,5-meter economie. Om u hierin bij te staan hebben wij een speciaal protocol ontwikkeld die u kunt raadplegen. Dit protocol komt overeen met de corona-richtlijnen van de Rijksoverheid.

Contactoppervlakken en aanraakpunten

Voorkom dat contactoppervlakken en aanraakpunten verontreinigd raken door medewerkers en bezoekers. Wijs elkaar op de algemene hygiënemaatregelen en zorg voor voldoende desinfecterende middelen. Maak daarnaast de contactoppervlakken en aanraakpunten meerdere keren gedurende de dag schoon.

Sanitair extra schoonmaken gedurende de dag

Vraag medewerkers om veelvoudig de handen te wassen na gebruik van de sanitaire voorzieningen. Hang bijvoorbeeld notities op deuren en spiegels om elkaar hierop te blijven attenderen. Daarnaast is het van uiterst belang om minimaal een keer per dag de toiletten en sanitaire ruimtes schoon te maken. Hoe vaak, hangt af van de gebruiksintensiteit. Zorg daarnaast dat er ten alle tijden voldoende wegwerphanddoekjes, zeep en desinfectiemiddelen aanwezig zijn in de sanitaire ruimtes.

Desinfecteren

Regulier schoonmaken zorgt voor een voldoende hygiëneniveau om in een normale situatie besmetting te voorkomen. In specifieke situaties, zoals nu het geval is met het coronavirus, wordt desinfectie toegepast aan de hand van verschillende desinfecterende middelen.

Geef onze schoonmakers de ruimte

Onze schoonmakers moeten, net als andere facilitaire medewerkers, het werk op een veilige manier kunnen uitvoeren. Dit betekent dat ook zij voldoende afstand moeten houden. Om deze reden is het verstandig om ruimtes die schoongemaakt worden tijdelijk af te sluiten voor bijvoorbeeld medewerkers en bezoekers. Is dit niet mogelijk? Zorg dan dat er voldoende beschermende middelen voor de schoonmakers aanwezig zijn. Te denken valt bijvoorbeeld aan mondkapjes, handschoenen en spatschermen.

Schoonmaken bij u op kantoor

ZWS beschikt over vakbekwame schoonmakers die graag komen schoonmaken bij u op kantoor. Neem gerust contact met ons op bij vragen of aanvullende informatie.  Wij zijn zowel telefonisch (071-589 71 43) als per mail (info@schoonmaakbedrijfzws.nl) te bereiken.

Solliciteer direct