Skip to content
Reinig regelmatig het tapijt en de vloerkleden

Heb je tapijt of vloerkleden op de vloer van je kantoor of bedrijfspand liggen? Dan is het zaak dat je dit goed onderhoudt en regelmatig reinigt. De meeste mensen laten alleen het vloerkleed reinigen wanneer er een ‘ongelukje’ gebeurt of als het tapijt zichtbaar vies is. Wist je dat vloerkleden veel zand en vuil verbergen? Een vloerkleed is als het ware een soort filter van de ruimte en verzamelt stof en vuil wat je niet inademt. Voor het tapijt geldt dat dit door vuil en zand zal beschadigen en slijten. Hoe vaak je dit zou moeten reinigen en de beste manier om dit te doen? Wij leggen het graag aan je uit.

 

Hoe vaak moet je het tapijt reinigen?

De frequentie waarmee je het tapijt of het vloerkleed moet reinigen hangt af van verschillende factoren. Het is belangrijk om na te denken hoe veel man er dagelijks over het tapijt of het vloerkleed loopt. Wordt het in die zin vaak gebruikt of valt dat wel mee? Lopen er daarnaast nog (huis)dieren over het tapijt waar u rekening mee dient te houden? Als laatste factor is het type tapijt dat u op de vloer heeft liggen ook van belang voor de frequentie van het reinigen ervan.  

 

 

Waar ligt het vloerkleed?

Hoe vaak je je vloerkleed moet laten reinigen is onder andere afhankelijk van hoe intensief het wordt gebruikt. Dit heeft ook te maken met waar in het bedrijfspand het vloerkleed zich bevindt. Ligt het op een plek met veel loopverkeer? Dan is regelmatig reinigen van belang. Houd er rekening mee dat dit ongeveer één keer per 6 maanden is. Voor vloerkleden die minder intensief gebruikt worden geldt de vuistregel van één keer per jaar reinigen.

 

Lopen er (huis)dieren rond?

Huisdieren nemen veel vuil mee van buitenaf. Dit komt uiteindelijk in het vloerkleed of tapijt terecht. Dit zorgt ervoor dat deze sneller vuil worden. Daarnaast kunnen ook huisdieren een ‘ongelukje’ hebben waardoor de boel gaat stinken of het tapijt/vloerkleed onbedoeld stuk maken. Heb je huisdieren rondlopen? Dan adviseren wij om minimaal 1 keer per jaar of iedere zes maanden het vloerkleed of tapijt te reinigen.

 

 

Wat voor type tapijt heb je?

Tapijten zijn er in verschillende soorten en maten. Sommige typen tapijt moeten voor het behoud en de hygiëne vaker gereinigd worden dan anderen. Voor een kortpolig tapijt geldt dat dit geen verdere bijzonderheden behoeft qua reiniging. Een Ziegler tapijt daarentegen is gemaakt van met plantaardige kleurstoffen. In dit tapijt kunnen looppaden ontstaan die permanent zichtbaar blijven. Om dit te voorkomen is het zaak bij de eerste tekenen van een looppad, dit gelijk te laten reinigen. Heb je een hoogpolig tapijt? Laat dit dan veelvoudig, professioneel reinigen om er zo lang mogelijk plezier van te hebben.

 

 

ZWS maakt jouw tapijt en vloerkleden schoon

Heb je vragen of behoefte aan meer informatie over onze werkwijze of wat wij voor je kunnen betekenen?  Neem gerust contact met ons op bij vragen of aanvullende informatie. Wij zijn zowel telefonisch (071-589 71 43) als per mail (info@schoonmaakbedrijfzws.nl) te bereiken.

Solliciteer direct