Skip to content
Maak kennis met onze collega Francis

De gezichten achter ZWS. Daar laten wij u graag kennis mee maken. Het is alweer 21 jaar geleden dat Francis zich aansloot bij ZWS. Francis heeft enorme passie voor haar werk. Zij is schoonmaakster bij diverse bedrijven en verzorgd ook drie dagen in de week de catering bij bibliotheek OCLC in Leiden. Francis geeft u graag een kijkje in haar werkzaamheden bij ZWS.

Kun jij jezelf in het kort even voorstellen?

‘’Laat ik mijzelf even voorstellen. Mijn naam is Francis en werk ondertussen alweer 21 jaar bij ZWS als schoonmaak- en cateringmedewerker. Via een vriendin, die al enige tijd bij ZWS werkte, werd ik enthousiast gemaakt om voor ZWS te gaan werken. Vooral het flexibel werken sprak mij aan. Na een telefonische sollicitatie kon ik dezelfde dag al aan de slag. Dat was echt fijn!”

Wil jij ons wat vertellen over je werkzaamheden? 

‘’Het werken bij ZWS vind ik leuk en afwisselend. Je werkt in verschillende bedrijfsgebouwen en elke keer ontmoet je nieuwe mensen. Dat maakt het werk ook zó leuk! ZWS doet niet alleen schoonmaakwerk maar ook caterings, glasbewassing, tapijt- en vloeren reinigen.

Ik verzorg de catering al jaren bij een bibliotheek OCLC in Leiden. Voor COVID-19 verzorgde ik de catering voor vijf dagen in de week, nu gelukkig alweer 3 dagen. Ik organiseer voor alle medewerkers binnen het bedrijf de catering. Af en toe komen diverse klanten langs om te vergaderen. Na het inventariseren van de wensen, organiseer ik tot in de puntjes de lunch. Ik vind dit écht leuk om te doen. ‘’

Hoe zijn je collega’s?

‘’Ik heb hele leuke en gezellige collega’s. De jongste is zestien jaar en de oudste gaat bijna met pensioen. Echt lekker divers en dat maakt het ook leuk. Elke avond verrichten wij met 15 collega’s het schoonmaakwerk bij Zorg en Zekerheid en is het pand weer brandschoon. Wij werken per verdieping in tweetallen samen. Als een tweetal nog niet klaar is, dan helpen wij altijd elkaar. Echt teamwork!’’

Wat is de leukste klant waar jij ooit voor hebt gewerkt?

‘’Een van mijn leukste klanten waar ik voor heb gewerkt is bij de Pensioen en Uitkeringsraad. Dit was één van de eerste bedrijven waar ik mocht schoonmaken. Dat blijft toch speciaal. Bij dit bedrijf voelde ik mijzelf écht onderdeel van het team. Als zij een bedrijfsborrel of een kerstfeest organiseerden, vroegen ze ons ook altijd mee. Echt een leuk bedrijf om schoonmaakwerkzaamheden voor te mogen uitvoeren.’’

Kun jij een leuke anekdote aan ons vertellen?

‘’De eerste dag dat ZWS de catering mocht verzorgen bij bibliotheek OCLC in Leiden verliep niet soepel. Alles wat er die dag fout kon gaan, ging ook fout. De kassa werkte niet, hierdoor moesten alle verkopen handmatig afgerekend worden. Er ontstond een hele lange rij, maar gelukkig waren de klanten vriendelijk en geduldig. Ze stelden mij gerust en vertelden mij om rustig aan te doen. De volgende dag hebben wij de kassa gereset en toen werkte de kassa ein-de-lijk naar behoren. Ik kan er nu wel om lachen, maar op dat moment was het echt een ramp. ‘’

Wil jij nog iets kwijt over het werken bij ZWS?

‘’Kirsten, Carola en Eric zijn super werkgevers en denken altijd met je mee, Ik zie ze niet als werkgever en zo behandelen ze je ook niet. Gewoon echt als collega’s! Alles gaat in overleg met de medewerkers. Als er een nieuwe schoonmaakklus is, vragen ze altijd of het mij leuk lijkt om daar te werken. Als dit niet het geval is word je ook niet ingedeeld. Ik raad dan ook iedereen aan om bij het leukste schoonmaakbedrijf te komen werken!’’

Geïnteresseerd in een baan als schoonmaker?

Bent u na het lezen van het interview met Francis geïnteresseerd geworden in een baan bij ZWS? Voor meer informatie kan je contact opnemen met Kirsten of Carola Onderwater op 071 – 589 71 43.