Skip to content
Het belang van goede hygiëne op scholen

Alhoewel de scholen momenteel gesloten zijn in verband met de maatregelen die getroffen zijn door het kabinet, is het toch van belang om ervoor te zorgen dat hier de juiste hygiëne maatregelen worden getroffen. Zeker wanneer, na de kerstvakantie, de leerlingen hopelijk weer terug mogen naar de schoolbanken. Weten wat er verstaan wordt onder ‘goede hygiëne’? Wij leggen het uit!

Scholieren als belangrijke bron voor verspreiding

Onlangs verscheen er in het nieuws dat uit onderzoek blijkt dat het waarschijnlijk de scholieren zijn die gezien worden als bron voor de versnelde verspreiding van het coronavirus. Op het moment dat in juni de scholen weer opengingen kwamen er in korte tijd veel leerlingen weer dicht bij elkaar te zitten. Dit heeft ervoor gezorgd dat de verspreiding van het virus thuis vele malen harder is gegaan dan vooraf werd voorspeld. Wellicht dat deze snelle verspreiding enigszins in verband heeft gestaan met de hygiëne op deze scholen. Wanneer leerlingen zich niet aan de hygiëne protocollen houden en de schoonmakers niet volgens richtlijnen schoonmaken, wordt het virus nog verder verspreid.

Goede hygiëne op school

Tijdens de kerstvakantie is er niemand aanwezig op school. Dit is het uitgewezen moment om te investeren in goede schoonmaak. Onze vakmensen zijn op de hoogte van de juiste hygiëne- en schoonmaakprotocollen en kunnen jouw school weer helemaal schoon krijgen. Zo kunnen de leerlingen, wanneer dit weer mogelijk is, zonder problemen weer lessen volgen.

ZWS maakt jouw school weer schoon

Heb je vragen of behoefte aan meer informatie over onze werkwijze of wat wij voor jouw school kunnen betekenen?  Neem gerust contact met ons op bij vragen of aanvullende informatie.Wij zijn zowel telefonisch (071-589 71 43) als per mail (info@schoonmaakbedrijfzws.nl) te bereiken.