Skip to content
Het belang van een hygiënische school

Het belang van een hygiënische school is tijdens de epidemieperiode meer dan duidelijk geworden. Bacteriën en virussen verspreiden zich gemakkelijk in ruimtes waar dagelijks veel mensen komen. Om deze verspreidingskans zo klein mogelijk te houden, is het verstandig om uw school of onderwijsinstelling regelmatig professioneel te laten reinigen.

Contactpunten in gemeenschappelijke ruimtes

Gemeenschappelijke ruimtes zoals klaslokalen, toiletten, kantine en speelplaatsen moeten regelmatig worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. In deze ruimtes zijn veel contactpunten en oppervlakten die mensen gebruiken. Denk hierbij aan tafels, bureaus, computers, speelgoed, deurkrukken en toiletten. Deze contactpunten worden door het intensieve gebruik een bron van bacteriën en moeten regelmatig gereinigd worden om een school te beschermen tegen ziektekiemen.

Gezonde leer- en werkomgeving

Naast dat een school een leeromgeving is voor leerlingen is het ook een werkplek voor docenten en andere medewerkers. Een hygiënische en gezonde schoolomgeving stimuleert niet alleen de gezondheid, maar ook de leer- en werkprestaties. Omdat er dagelijks veel mensen te vinden zijn, is een gezonde omgeving belangrijk. Daarom zijn er een hygiënerichtlijnen opgesteld door de overheid. Deze zijn onder andere te vinden op de website van het RIVM. Scholen moeten ervoor zorgen dat ze de richtlijnen van de gezondheidsautoriteiten volgen en maatregelen nemen om de verspreiding van infecties en virussen te voorkomen.

ZWS reinigt uw school professioneel

Wij helpen u graag met de reiniging van uw onderwijsinstelling. Of het nu gaat om een basisschool of een universitaire instelling, onze professionele medewerkers werken met een vakkundige aanpak en streven altijd naar het beste resultaat. Wij nemen de volledige schoonmaak van het pand in handen, waardoor we u van A tot Z ontzorgen.

ZWS:

  • Maakt alle ruimtes en oppervlakten in uw pand vakkundig schoon, van sanitair tot gymzalen en van klaslokalen tot docentenkamers;
  • Vult sanitaire artikelen aan en houdt de voorraad zo op peil;
  • Verzorgt glasbewassing;
  • Verwijdert specialistisch graffiti en kauwgom.

Wij staan voor je klaar

Bij ZWS staan we klaar om u de reiniging van uw onderwijsinstelling of schoolpand uit handen te nemen. We bespreken graag de mogelijkheden, dus neem gerust contact met ons op!

Solliciteer direct