Skip to content
Handen wassen met behulp van papieren handdoekjes

Een aantal nieuwsberichten terug heeft u al kunnen lezen over het belang van goede handhygiëne en hoe u ervoor zorgt dat u, uw handen zo goed mogelijk kunt reinigen. Hierin hebben wij onder andere besproken dat het gebruik van papieren handdoekjes de meest veilige optie is om verdere verspreiding van bacteriën en virussen zo veel mogelijk tegen te gaan. Maar waarom is een papieren handdoekje beter dan eentje van stof? Wij leggen het graag aan u uit.

 

Papieren handdoekjes als middel tegen virusverspreiding

VSR-onderzoek wijst uit dat papier de handen zeer goed droogt. Ook al drogen veel toiletbezoekers hun handen korter dan eigenlijk de bedoeling is. Er zijn vier andere methoden van handen drogen die volgens de VSR niet acceptabel zijn als het gaat om goede handhygiëne. Dat is het gebruik van ruw papier (dat de huid kan beschadigen), de meermalen gebruikte handdoek (vanwege het risico op kruisbesmetting) en de heteluchtdroger, met of zonder UV. “De belangrijkste reden daarvoor is dat de minimaal benodigde droogtijd, 45 seconden, in de praktijk lang niet gehaald wordt en de handen te vaak nat blijven. Bovendien gebruikt een kwart tot dertig procent van de mensen de heteluchtdroger niet, zelfs als het de enige aanwezige droogmethode is.”

 

Bestel papieren handdoekjes bij ZWS

Bent u door de voorraad papieren handdoekjes of toiletpapier heen? Aarzel niet en bestel meteen! Wij hebben de voorraad onlangs weer aangevuld waardoor wij in staat zijn u voor een langere periode te voorzien van voldoende papier. Daarnaast zijn wij zowel telefonisch (071-589 71 43) als per mail (info@schoonmaakbedrijfzws.nl) te bereiken voor eventuele vragen.

 

Solliciteer direct