Skip to content
Thuiswerken? Toch belangrijk om het kantoor zo schoon mogelijk te houden!

Nederland zit in harde lockdown en men moet zoveel mogelijk vanuit huis werken. Je zou dus denken dat je als werkgever op dit moment kunt bezuinigen op de schoonmaak van het kantoorpand. Hier is immers toch een tijdje niemand aanwezig. Echter, dit is niet helemaal waar. Ook in tijden als deze is het van belang om het kantoorpand regelmatig schoon te laten maken. Doe je dit niet, dan heeft dit op lange termijn consequenties voor de apparatuur en het meubilair van het kantoor, maar brengt het ook nog eens de nodige gezondheidsrisico’s met zich mee. Weten hoe dit precies zit? Wij leggen het graag aan je uit!

Gezondheidsrisico’s van slechte schoonmaak

Het is belangrijk dat er eens in de zoveel tijd toch schoongemaakt wordt op kantoor om bepaalde gezondheidsrisico’s op lange termijn te voorkomen. Neem bijvoorbeeld de kranen in het kantoorpand. Hier stroomt in de ‘normale situatie’ meerdere keren een hoeveelheid water doorheen. Nu, met alle werknemers die thuiswerken, staat het water stil. Als kranen een langere periode niet gebruikt worden, kunnen er bacteriën als salmonella gaan nestelen. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Daarbij komt dat apparatuur en meubilair veel langer meegaat wanneer dit goed onderhouden en dus goed wordt schoongemaakt. Belangrijk dus om de schoonmakers nog altijd te laten langskomen op kantoor.

Voor de achterblijvers

In sommige gevallen kan het zijn dat je werknemers geen goede thuiswerkplek hebben. Je zou dan kunnen voorstellen om hen, met inachtneming van de maatregelen opgelegd door het RIVM, een plek op kantoor te blijven bieden. In deze situatie is het wederom belangrijk om ervoor te zorgen dat deze werkplek goed onderhouden en schoongemaakt wordt. Veelvoudig de apparatuur en touchpoints desinfecteren is van belang.

ZWS voor kantoorschoonmaak

ZWS helpt je graag bij het schoonmaken en schoonhouden van de kantoorruimte. Neem gerust contact met ons op bij vragen of aanvullende informatie. Wij zijn zowel telefonisch (071-589 71 43) als per mail (info@schoonmaakbedrijfzws.nl) te bereiken.

Solliciteer direct