Skip to content
5 Tips om het kantoor corona-proof in te richten

Nu de regering stap voor stap de coronamaatregelen verlicht, is het wel zaak dat wij met zijn allen ervoor blijven zorgen dat we zo veel mogelijk gezond blijven en hierbij onze hygiëne vooropstellen. Hier hoort ook een schone en vooral hygiënische werkplek bij. Wanneer werknemers weer naar kantoor zullen gaan om te werken, dienen er wel een aantal aanpassingen of aanvullingen gedaan te worden om deze hygiëne te kunnen waarborgen. Wij delen dan ook graag een aantal tips waarmee u uw kantoor corona-proof kan inrichten.

Wat kunt u zelf doen?

#1 Maak de zogenaamde touch points meerdere malen per dag schoon. Met touch points bedoelen we voorwerpen die veelvoudig aangeraakt worden door meerdere collega’s. Te denken valt aan deurklinken, lichtknoppen en trapleuningen.

#2 Plaats bij de entree van het kantoor of vergaderruimte desinfect gel en papier. Laat uw werknemers en eventuele klanten of andere bezoekers bij binnenkomt gelijkt de handen desinfecteren. Plaatst daarnaast ook noties in de keuken en toiletten die men erop attendeert om de handen goed te wassen. Dit is volgens het RIVM een van de belangrijkste veiligheidsregels.

#3 Vervang hand- en theedoeken voor wegwerphanddoeken en/of papieren handdoekjes. Zorg daarnaast voor voldoende desinfectiemiddelen voor op ieders bureau.

#4 Zorg voor eenrichtingsverkeer op kantoor. Maak met tape op de vloer aan de hand van markeringen duidelijk wat de looproute door kantoor is en voorkom dat collega’s langs elkaar heen gaan lopen.

#5 Laat medewerkers zelf de koffie en thee halen en een eigen mok gebruiken. Even geen koffierondjes en praatjes bij het koffiezetapparaat. Misschien iets minder gezellig, maar wel effectief tegen verdere verspreiding van het virus.

Kantoorverhuizingen

Hygiëne is een belangrijke pijler voor onze maatschappij. Wij doen onze uiterste best om te kijken welke mogelijkheden er bij uw bedrijf passen. Wij kunnen u eventueel ook helpen bij het herinrichten van de werkplekken op kantoor. Door het verplaatsen van bureaus en het regelen van eenrichtingsverkeer in bijvoorbeeld de gangen van het pand, kunnen u en uw collega’s binnenkort ontspannen werken op 1,5 meter afstand.

ZWS Schoonmaak ook bij u aan de slag?

Of het nu gaat om de schoonmaak van uw bedrijfspand, het herinrichten van kantoorruimtes of de aanschaf van verschillende schoonmaak- en desinfectiemiddelen, ZWS staat voor u klaar. Informeer gerust naar de mogelijkheden via info@schoonmaakbedrijfzws.nl of bel ons op 071-5897143.

Solliciteer direct